Viser arkivet for september, 2013

Mitt liv som dødssyk.

I dag har hjernen mer vansker med å aktivere minner. I dag pumper hjertet mindre blod på hver pump. I dag har jeg større sjanse for at celler vokser ut av kontroll og danner svulster. I dag er immunforsvaret svakere. I dag tar lungene opp mindre oksygen.
Les mer…

Kan man kurere kreft?

Å kurere kreft har lenge vært et mål. Er det mulig, og hvis det er mulig, hvorfor har det ikke hent til nå?
Les mer…

Hvordan blir man gammel?

Når man går fra befruktning til å bli voksen rundt 25 år alderen, så vokser man. Hvordan vokser man? Cellene signaliserer mellom seg på en måte som instruerer cellene til å dele seg fortere enn celler dør. Det blir derfor flere celler totalt og man vokser. Men hvordan eldes man? Sier cellene “på tide å bli gammel og slutte å fungere”? Sier hudcellene “på tide å danne rynker”? Sier hjernecellene “på tide å lage plakk for å få alzheimers”? Nei.

Den eneste årsaken til at kroppen eldes over tid er at cellene mister evnen til å gjøre sin jobb slik som når de er helt friske. Men siden aldring er å miste en egenskap, kan man bli yngre med å gi cellene tilbake denne egenskapen! Les mer…

Kan man gjøre folk yngre?

Det har alltid vært den store drømmen å kunne gjøre seg selv yngre. Hva vet vi om aldringsprosessen og er det mulig å gjøre folk yngre?
Les mer…