Beviser for at det er mulig å gjøre folk yngre.

Sens Research Foundation er rimelig sikre på at de har penger nok til å utvikle behandlinger som klarer å gjøre mus yngre.

Spesifikt, så holder Sens Research Foundation på å finne en måte å gi mus og andre dyr evnen til å fjerne et produkt av aldringsprosessen som heter 7-Ketokolesterol (7KC). 7KC er blant de største årsakene til hjerte- og karsykdommer. Om man fjerner det stoffet fra cellene så vil man på alle tenkelige måter være yngre, men man vil ikke være yngre i alle syv typer aldringsprodukter. Om man gir behandlingen til noen som har plakk i hjernen (Alzheimer sykdom) så forsvinner ikke plakken, men deres 7KC vil gå bort, og med det en rekke hjerte- og karsykdommer som personen har.

En rekke andre laboratorier holder på med andre produkter av aldringsprosessen, feks stoffene som forårsaker Alzheimer sykdom.
Så hvis du er på gjerdet når det gjelder Foryngelse Bioteknologi, så er det beste du gjør å spare penger. Slik at når laboratoriene klarer å lage foryngelse bioteknologi behandlinger i dyr, så har du penger til å støtte de når de vil lage det til mennesker. Spar penger til de har de betong-solide resultatene vi alle vil ha før vi kaster lommeboken etter de. Men vit at resultatene er på vei, 10 år pluss minus noen år. Spar penger til da.

Litt om aldring:
Aldring er en samling prosesser som lager syv typer ting man kan kalle produkter. To av produkt-typene er et slags søppel som samler seg i og rundt cellene. Det karakteriseres som søppel fordi det ikke kan brukes til noe, og noe av det er farlig for omgivelsene. Disse to typer produkter av aldringsprossen er årsaken til feks amyloidose, hjerte- og karsykdom, parkinsons, alzheimers, og en del aldersrelaterte organsykdommer (feks aldersrelatert tap av syn).
Noen ting du kanskje ikke visste om disse sykdommene:
1. Amyloidose har svært høy dødelighet, uten behandling lever man knapt 1 år, med behandling kun opp til rundt 5 år. Så lenge man ikke dør av noe annet først, får alle det, fordi alle produserer amyloid uansett livstil.
2. Hjerte- og karsykdom er sammen med kreft den største dødsårsaken i Norge. Og alle får det så lenge man ikke dør av noe annet først, fordi alle produserer årsakene til hjerte- og karsykdom uansett livsstil, men livstil er 80% av faktoren for å leve til å bli mer enn 80 år. Men gener er 80% av faktoren for å bli over 100 år så god livstil får deg bare så langt.
3. Alzheimer sykdom er noe “alle” viser tegn til i høy alder. Fordi alle produserer plakk i hjernen over tid, om man spiser gulrøtter eller biff, jogger 5 mil om dagen eller sitter på ræva.
4. Det finnes “ingen” friske personer som er over 70 år.
5. Sjansene for å få kreft dobler seg hvert femte år etter fylt 65 år, fordi produktene av aldring øker sjansene for at celler får evnen til å forlenge sine telomerer. Men man kan fjerne denne egenskapen. Og dermed vaksinere folk mot kreft.

Besøk Sens Research Foundation.

Del teksten(e), få andre til å bli med i kampen mot aldringsproduktene. Les boken Ending Aging av Aubrey de Grey, PhD om du vil vite mer. Eventuelt besøk denne sonen hver uke. Å spørre spørsmål før man lager seg en mening er ikke dumt, det er smart. Skal forsøke å svare så godt jeg kan.

Vist 1705 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Ærlig talt så behøver en vel bare flytte til Namdalen eller Lofoten?
Innbyggerne i disse regionene er både yngre og friskere ut i huden enn den jevne nordmann,

Og etter kort tids opphold ser en 10 år yngre ut pga den friske & fuktige luften.

Neste ferietur??

Daglig får vi doser fra ulike media om ulike produkter som skal gjøre en yngre. Det være seg piller,kremer, eller flytende mixturer av ymse slag. En skrubber,smører,svelger piller,opererer seg,setter inn botox og gudene vet hva mer som sprøytes inn og drikker mixtur så magen slår krøll på seg. Hjelper det? NOT!! Aldring har blitt i endel kretser et skjellsord.
For meg vil det bli merkelig rart om en som 80 åring skulle sett ut som en 30åring eller yngre..
Vi ser jo stadig skrekkeksempler på mennesker som bruker uante sumer penger på å se ung ut.
Kroppen aldres sånn er det bare.

Finner en muligheter for å hindre ulike sykdommer som f.eks. Alzheimer,Parkinson eller hjerte- karsykdommer vil jeg mer enn gjerne omfavne det.
Håper på positive resultater som gagner alle..ikke bare de med tykk lommebok.

Det å få være frisk fra toppetasjen og helt ned i kjelleren er og blir det beste, men vi vet at med alderen så dukker det gjerne opp ett og annet.
Årsaken kan en godt spekulere i. Vi leser og hører at godt kosthold og å holde seg i form reduserer hjerte-karsykdommer som helt sikkert stemmer. Men når mennesker som spiser sundt og er i god fysisk form får hjerteinfarkt kan en jo lure.. og i hvert fall om det ikke er påvist at det har skjedd pga. arvelighet.
Hva med maten vi spiser..sprøytemidler,genmanipulert mat,,, det må jo gi noen symptomer på ett eller annet? For sundt kan det ikke være.
Vi lever i en tid hvor ulike kurer eller tilskudd er inn. Lavkarbo,slankepulver,proteinpulver,keratinpulver og gudene vet hva alt heter… ALT DETTE må jo ha en innvirkning på kroppen vår. Hvilke???
Nå vet jeg at noe er bra..men jeg nekter å tro at alt er bra..

Tow, “Ærlig talt så behøver en vel bare flytte til Namdalen eller Lofoten?” – Nei, geografi kan ikke fjerne lysosomale aggregater fra kroppen eller noen av de andre typene aldringsprodukter. Så det er ingen foryngelse medisin.

Kari, “Hjelper det? NOT!!” – Vi er enda 10-20 år fra foryngelse bioteknologi, så hvorfor sammenligner du det med eksisterende sminke og vås?

“For meg vil det bli merkelig rart om en som 80 åring skulle sett ut som en 30åring eller yngre..” – For meg vil det være merkelig om man setter seg i en sylinder av metall og suser 30 000 fot over bakken hvor det ikke er tykk nok luft til at man kan puste. Men vi gjør det hver dag i et vanlig lite passasjerfly.

“Finner en muligheter for å hindre ulike sykdommer som f.eks. Alzheimer,Parkinson eller hjerte- karsykdommer vil jeg mer enn gjerne omfavne det.” – Så hvorfor omfavner du ikke foryngelse bioteknologi? Foryngelse bioteknologi har strategier for å utvikle medisiner mot alle alders-relaterte sykdommer og lidelser. At man blir mer lik sitt yngre selv er bare en bivirkning av god helse.

“Håper på positive resultater som gagner alle..ikke bare de med tykk lommebok.” – 23 år siden tok det 15 år og 82.5 milliarder kroner å lese ett menneske genom i sin helhet. Prosjektet ble fullført i 2005 på det femtende året. Nå i 2013 tar det 35 000kr å lese ett menneske genom, på et par timer. Bioteknologi går så raskt fram at det vil være dyrt i det ene tiåret og noe alle har råd til i neste tiår. Mest sannsynlig vil nasjonene heller betale for foryngelse enn pensjon.

“Årsaken kan en godt spekulere i.” – Nei. Den kan ikke spekuleres i. Gerontologer har bestemt seg på syv punkter. De ble oppdaget i 1907, 1955, 1959, 1965, 1972, 1981 og 1982 respektivt. Men dette står det ingenting om i skolebøkerne for de som ikke blir gerontologer. Vi vet nøyaktig hva aldringsprosessen lager, og vi vet hvordan vi kan fjerne det aldringsprosessen lager. Hvis man fjerner det aldringsprosessen lager blir kroppen aldri druknet av at det samler seg i 80 år.

“Men når mennesker som spiser sundt og er i god fysisk form får hjerteinfarkt kan en jo lure.” – Om du spiser gulrøtter så stopper ikke aldringsprosessen å lage de syv aldringsproduktene som til slutt fører til aldringssykdommer og lidelser (lidelse er da feks dårlig hud).

“Nå vet jeg at noe er bra..men jeg nekter å tro at alt er bra.” – Det går ikke an å spise seg yngre, det er en vrangforestilling vi har bitt oss fast i fordi vi ikke lærer om aldringsprosessen i skolen. Vår eneste basis for hva som er “bra/sunt” og “dårlig/usunt” er basert på myter og det vi liker å innbille oss (som feks at det er sunt med mat de spiste i gamle dager).

Nå florerer det av myter om så mangt. En velger selv å tro på de eller ikke.

Om man kunne fjerne det som gir oss sykdommer som Alz,demens,hjerte-kar..kreft..osv.. vil det være flott.
Jeg har ikke behov for bivirkninger. Lever greit med tanken på å eldes.

At vi burde få inn mer lære om aldringsprosessen i skolesammenheng kan godt være. Tror imidlertid elevene heller vil vie sin oppmerksomhet mot metoder for å se unge som mulig ut.

“Vi vet nøyaktig hva aldringsprosessen lager, og vi vet hvordan vi kan fjerne det aldringsprosessen lager. Hvis man fjerner det aldringsprosessen lager blir kroppen aldri druknet av at det samler seg i 80 år.” skriver Warelius.

Hvordan fjerner man de stoffene aldringsprosessen lager? Piller? og pillene gir igjen..bivirkninger?

Kari,

“Lever greit med tanken på å eldes.” – Derfor er dette så vanskelig. Om alle klorte seg unna aldring med all makt hadde de levd lengre. Derfor er det argumenterbart at det er etisk av meg å få folk som aksepterer aldring, til å plutselig føle som at livet deres er på kanten av et stup. De vil nemlig leve lengre om de plutselig innser at de ikke må akseptere å bli gammel som en fundamental del av livet.

“Tror imidlertid elevene heller vil vie sin oppmerksomhet mot metoder for å se unge som mulig ut.” – Jeg er ikke uenig der. Når vi forteller de hvor lurt det er å spare penger går det også for det meste på døve ører. Men hvis èn av de hører etter og lever lengre på grunn av sin eksponering for aldringsprosessen så er det verdt det.

“Hvordan fjerner man de stoffene aldringsprosessen lager? Piller? og pillene gir igjen..bivirkninger?” – Les boken Ending Aging. Aubrey de Grey og Michael Rae har lagt mye arbeid i å gjøre boken så opplysende og enkel som mulig. Bivirkningene av foryngelse bioteknologi medisiner vil være bedre enn bivirkningen av å ikke fjerne disse aldringsproduktene. Husk at foryngelse bioteknologi ikke gjør noe med aldringsprosessen i seg selv. Kroppen funker på samme måte etter foryngelse, vi fjerner bare aldringsproduktene som aldringsprosessen lager som ellers ville samlet seg i kroppen helt til kroppen ikke klarer fungere. Årsaken til at feks huden blir dårlig er fordi huden ikke klarer fungere slik som den opprinnelig gjør, fordi aldringsproduktene har nådd visse mengder.

La meg forsøke å poengtere at aldring ikke er det vi først antar det er. Aldring er slitasje, og kun det. Aldring i biler viser konseptet nøyaktig (bare underhold meg med å lese dette med et åpent sinn):
Motorolje får annen Ph-verdi, som skader ting oljen er borti (feks gummipakninger), det samme gjør kjølevesken og girolje osv. Metaller, lakk og gummipakninger påvirkes også av slike kjemiske reaksjoner, og mister sine opprinnelige egenskaper. Dette kan totalt summeres som èn type aldring.
Slitasje som følger av friksjon, metall gnikkes mot metall med et tynt lag av olje mellom de, over tid mister begge metall-delene molekyler og over lang tid mister de sin fasong. Dette tapet av molekyler i delene kan karakteriseres som èn type aldring.
Stoffer fester seg på materialene via kjemiske reaksjoner. Feks oksygen binder seg til jern-molekyler i stål, og forårsaker rust. Karbon legger seg i sylindre i form av sot, partikler i oljen setter seg fast i olje-systemet slik som kolesterol i blodårer. Dette kan karakteriseres som èn type aldring.
Materialer varmes opp/kjøles ned og endrer molekylær sammensetning. Feks så kan plast bli svært hardt og sprø i kalde temperaturer, og stål kan endre styrke om det blir utsatt for høye temperaturer. Dette kan karakteriseres som èn type aldring.
Det kan være noen flere, men jeg klarer ikke tenke på noen. Om ingen da på mange år legger til noen andre ting, så kan vi være rimelig sikre på at vi har en fullstendig liste over hvordan biler eldes. Menneskekroppen har syv typer aldring. Og de er alle håndfaste ting slik som de nevnt ovenfor. Og de har alle det til felles at de kan karakteriseres som forfall/slitasje. Det er slik en må se på aldring: Det er slitasje i kroppen. Det er helt separat fra vekst som foregår fra befruktning til man er ferdig å vokse (rundt 25-års alderen). Det er naturlig å reparere ting som har blitt slitt.

Til alle:
Når vi har laget metoder for å fikse slitasje i kroppen så kan vi bestemme oss for om vi har lyst å bruke det selv eller ikke. Om vi gjør valget for alle 7 milliarder mennesker og sier “nei, vi vil ikke ha det”, så vil noen måtte dø mot sin vilje av slitasje (eller aldring om du vil kalle det for aldring).
Slike som feks meg. Jeg har gjennom flaks og tilfeldigheter snublet over nok informasjon om aldring til at jeg til slutt tok meg tid til å lese ordentlig om aldring som den vitenskapen det er. Og all data indikerer at all slitasje i mennesker kan fikses jevnlig med aksepterbare investeringer (feks 5 milliarder i året).
Jeg har derfor store problemer med å akseptere at kroppen skal forfalle når enhver som tar seg litt tid til å undersøke saken finner ut at det er fullt mulig å reparere slitasjen (de bare skiller seg mellom de som tror det kan skje i tide for de selv, eller at det ikke skjer i tide for de selv).
At noen påstår det er umulig å gjøre noe uten å ha lest noe om vitenskapen, det er ufattelig irriterende. Jeg kan ikke klandre folk for å ikke ha lest om aldring, men jeg kan klandre folk for å ikke gidde lese om det etter gjentatte ganger å ha sagt at de bør gjøre det. Det er ingen andre ting som er mer viktig enn å lese om aldring. Aldring er det som dreper mest mennesker av alle dødsårsaker, krig er under 1% av dødsårsakene, men flere leser Sun Tzu enn Aubrey de Grey. Aldring er den faren som ligger nærmest i min fremtid, og i fremtiden til de fleste, derfor er det viktig å lære om det. Like viktig som det er for militære piloter å lære om ting som vil redde livet deres i luften over en slagmark.

Annonse