Kan man kurere kreft?

Å kurere kreft har lenge vært et mål. Er det mulig, og hvis det er mulig, hvorfor har det ikke hent til nå?

Celler kan bare dele seg så lenge de har telomerer på endene av kromosomene. Uten at telomerene forlenges når man det som kalles “the Hayflick limit” mellom 40 og 60 delinger. På denne grensen mister cellene evnen til å dele seg. Uten å forlenge disse telomerene så kan ikke cellene dele seg mange nok ganger til å bli en farlig kreftsvulst. Normalt forlenger noen celler telomerene jevnlig (feks i huden), mens andre aldri forlenger sine telomerer.
Det er to måter celler kan forlenge telomerene for å kunne dele seg flere ganger enn Hayflick-grensen:
1. Aktivere genet som lager ensymet telomerase. Telomerase forlenger telomerene. Omtrent 90% av svulster bruker denne metoden for å kunne dele seg uhemmet.
2. Aktivere genet/genene som lager et annet/flere andre stoffer som gjør det mulig for cellen å forlenge telomerene. Dette kalles alternativ forlengelse av telomerer (Alternative Lengthening of Telomeres, ALT, på engelsk), og er metoden under 10% av svulster bruker for å kunne dele seg uhemmet.

Så hvordan kan man utnytte denne informasjonen til å stoppe kreft fra å skje?
Vi bruker genterapi for å fjerne genene som kan forlenge telomerene når de er aktivert.
Prisen er at man må fylle på med stamceller jevnlig. Stamceller som også vil mangle evnen til å dele seg flere ganger enn Hayflick-Grensen. Stamcellene tar da å blir om til feks hudceller når hudceller når Hayflick-grensen.
Vet ikke hvor ofte en må fylle på med stamceller, men uansett hvor ofte det blir så blir det langt hyggeligere enn å få kreft og måtte gå gjennom den behandlingen.

Hvorfor har vi ikke gjort dette for lenge siden? Vi har bare visst om denne metoden i rundt 10 år, da begynte nemlig Aubrey de Grey, PhD, å formidle den.

Hvis du vil framskynde når denne kuren kommer for deg og dine barn så kan du skrive til Helse- og Omsorgsdepartementet, helsedirektoratet, statsministeren, venner og familie, og få de til å støtte Foryngelse Bioteknologi. Få ordføreren til å lese dette, få ordføreren til å bli med på kampen!
Du kan også donere penger til organisasjoner som holder på å gjøre den første forskningen i det, som er nødvendig for at regjeringer skal våge å dyppe tærne i det. Feks Sens Research Foundation. Hver hundrelapp du gir til Foryngelse Bioteknologi forskning kjøper en større forlengelse av tiden man tilbringer i god helse enn å trene i mange timer.

Les orginal-forslaget til WILT (whole body interdiction of lengthening of telomeres) her.

Interessant tekst? Da vil du like Kan man gjøre folk yngre? og Hvordan blir man gammel?
Og les boken Ending Aging av Aubrey de Grey, PhD, om du vil ha enda mer informasjon.
Del tekstene!

Vist 1963 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Det var for noen år siden (2009?) at en professor innen medisin som uttalte at det finnes kurer for en del alvorlige sykdommer, men det er så mye korrupsjon og kynisme innen systemet.

”Sannheten er at legemiddelindustrien har blitt så korrupt at det nesten har blitt vanlig å bestikke myndigheter, tjenestemenn og leger, dette er en livsfarlig trend vi MÅ stoppe før det er for sent. Jeg vet dette fordi jeg selv var en av legemiddelbransjens løpegutter som ble sendt ut for å bestikke leger og myndigheter. Jeg husker en gang jegBle sendt til USA fra Sverige med fly med et formål alene å gi kontanter til en korrupt lege der. Jeg var selv den personen som fikk i oppdrag å bestikke svenske myndigheter til å ta inn Prozac. Jeg angrer bittert, og om jeg kunne gå tilbake og endre mine tidligere handlinger ville jeg gjort det. Det beste jeg kan gjøre nå er å skrive om dette og håpe det vil bidra til en endring. Dette er noe et samfunn ikke kan leve med i lengden, dette er din og min oppgave, vi må stoppe en organisme ute av kontroll.”

http://www.vaksineaksjon.no/index.php?option=com_content&view=article&id=82:en-banebrytende-bok-om-korrupsjon-i-legemiddelindustrien-kommer-na-pa-norsk&catid=6:doc

Dette er ikke et tilfelle av at det er en kur (eller vaksine) mot kreft som ingen forteller oss om, det er et tilfelle av at denne strategien for å kurere kreft er så ny at folk ikke vet om den. Få vitenskapelige bølger slår over hele samfunnet på få år, det tar tid, opp til flere tiår.

Joda, kreft kan kureres, og sogar helbredes av seg selv. Men det sikreste (og billigste) er å unngå å få kreft i det hele tatt, det vil si å forebygge.
Da er det viktig å inhalere minst mulig av følgende: 1.Røyk fra kull-, ved- og oljefyring, 2.dieseleksos og 3.syntetiske duftstoffer (parfymeblandinger). Good luck!

Aage H H: Du kan ikkje unngå kreft – men du kan redusere risikoen – slik som med so mykje anna. Slik eg har fått det forklart “skjuler” kreftcellene seg for dei kvite blodplatene(immunforsvaret). Då burde det gå an å finne noko som “bandt seg” biologisk til kreftcellene slik at dei vart synlege. Ja- kreft kan stoppe opp og “dø-hen” av seg sjølv. Eg er ikkje ekspert på dette – berre litt. Mvh ein kreftpassient på 3 året.

Aage, å fjerne alle kroppens evner til å forlenge telomerene vil forhindre all kreft hele livet, uansett hvor mye en røyker, drikker, spiser, ikke trener osv. Fordi cellene vil mangle genene som trengs for å forlenge telomerene. Å forlenge telomerene er nødvendig for å kunne dele seg flere ganger enn Hayflick-grensen. Uten å overstige Hayflick-grensen blir svulster veldig små og kan ikke vokse videre til å bli store svulster når de metastaserer.

Lars, heldigivis så har vi kommet såppas langt med fremgangsmetoder utenfor foryngelse bioteknologi til at det er blitt forventet at vi iløpet av 2015 kan leve like lenge med kreft som om vi ikke fikk kreft. Men for å fjerne kreft helt og fjerne den ofte kjedelige behandlingen, må man slette alle cellenes evne til å forlenge telomerene.

Lars B har rett i at det er risikoen for å få kreft som reduseres ved forebygging. Men for den enkelte er det et spørsmål om enten-eller. Ved vellykket forebygging får den heldige IKKE sykdommen (i det hele tatt).

Ronny W sitt resonnement er for vidløftig for meg.

Jeg er en enkel sjel som tenker at de giftstoffene vi inhalerer (for eksempel de flyktige organiske forbindelene – VOC – i tobakksrøyk og syntetiske parfymeblandinger) på en eller annen måte trenger inn i cellene og forandrer egenskapene i cellene slik at ukontrollert deling og vekst finner sted.

Aage – kva med alle E-stoffa og sprøytegiftrestane som er i matvarene? Coca Cola light ? Kreftlegane seier at det er to hovedgrunner for kreft: Arv og “uflaks”. Alle har kreft i kroppen – kvifor dei begynner å vekse uhemma hos enkelte er ikkje påvist – men du/vi aukar risikoen ved usunn livsstil. Eg slutta å røyke for 30år sidan – småbrukar av alkohol – friluftsmann – vanleg “heimelaga” middag med grønnsaker etc etc… så då burde eg vel “gå fri” ?

“Ved vellykket forebygging får den heldige IKKE sykdommen (i det hele tatt).” – Feil, alle får kreft før eller siden. Det eneste som gjør at man ikke får kreft er at man først dør av noe annet vi ikke har like mye effektive medisiner mot. Det samme gjelder de andre sykdommene kun eldre dør av (alzheimer, parkinsons, slag, amyloidosis, hjerteproblemer, osv): Før eller siden får alle alle disse sykdommene, om man ikke fjerner amyloid, oksidert kolesterol, osv, som forårsaker disse sykdommene.

“på en eller annen måte trenger inn i cellene og forandrer egenskapene i cellene” – de stoffene aktiverer genene som forlenger telomerene. Det er det som er endringen som gir cellene fritt rom til å dele seg uhemmet. Alle kreftceller har denne endringen. Om man da fjerner denne muligheten, gener som ikke eksisterer kan ikke aktiveres, så vil man ha forebygget kreft i alle cellene for alltid.

Det einaste som er sikkert – er at enten dør du av eller med ein alvorleg sjukdom – ved høg alder. (som også Ronny antyder)

Så da skal vi dø da, alle sammen enten vi spiser gulerøtter eller ikke. Det viktigste er kanskje å kose oss og ha det bra så lenge vi er her.

Elisabeth, vi kan ikke spise oss yngre, nei, men vi kan utvikle medisiner som gjør oss yngre. Det viktigste er å ikke synes det er så håpløst at man ikke gidder prøve.

Annonse