Makt og penger i flenger.

Barnevernet har allerede for mye makt og det er alt for lite innsyn i hva de bruker pengene i deres stadig økende budsjett på. Det er på tide å gjøre det bedre for hele landets befolkning, og det er på tide å gjøre det med mindre penger. Barnevernet er første stopp.

Jeg er klar over at det er veldig mange lover og regler på plass for å sørge for at barnevernet gjør en god jobb, og den jobben det er ment at de skal gjøre. Men perfeksjon er uoppnåelig, som både kan tolkes som at det aldri vil bli perfekt, men også som at man alltid kan forbedre på noe. Her er noen punkter som trengs forbedringer:

1. Ingen (verken departementer eller politi e.l.) kan gå inn i individuelle barnevernssaker.
2. Politiet stiller ikke spørsmål til ordrene de får fra barnevernet.
3. Barnevernet i mange titalls kommuner svarer verken advokater, familier eller undersøkelses-organer (dermed kan det bare bevises at de ikke har svart).
4. Barnevernet er de som har ansvar for at eventuelle tilbakeføringer av unger som blir vedtatt av dommere blir gjennomført (ingen kan gjøre noe når barnevernet rett og slett venter til anke-saken er tatt opp i neste rettsinnstans).
5. Alle barneverns-saker blir unndratt offentligheten (media osv).
6. Barnevernet har nesten uendelig med ressurser (ihvertfall i forhold til en gjennomsnittlig familie) uten offentlig innsyn i hva de bruker 100% av pengene på.
7. En barnevernsleder har bare ansvaret så lenge personen sitter som barnevernsleder, ingen tidligere barnevernsleder kan bli straffet for lovbrudd som skjedde på den tid personen satt som barnevernsleder. Den personen som sitter som barnevernsleder på tidspunktet lovbruddet blir kjent er den som har ansvaret (dette er som å si at en drapsmann bare kan dømmes for drapet hvis drapsmannen ikke forlater åstedet).
8. Samvær mellom familiemedlemmer under offentlig omsorg og biologiske familie ligger ikke under en selvstendig enhet, så hvis barnevernet i et tilfelle er korrupt, kan biologisk familie nektes fullstendig i å møte deres biologiske barn uavhengig av hva dommerne i rettsaken(e) skrev på dommen.
9. Sist, men ikke minst, en barnevernssak starter alltid med en såkalt “bekymringsmelding” fra barnepasser, nabo, svigermor, politi osv. Hvor sikker er du på at din svigermor, barnepasser, nabo eller til og med uvenn faktisk gir en oppriktig og ærlig bekymringsmelding? Vi nordmenn er tross alt kjent for å overdrive (Nesten komiskt idiotisk å opprette et system basert på at privatpersoner skalerer noe så viktig som dette, riktig, i et land hvor overdrivelser er naturlige). Og det er et vitenskapelig faktum at alle har vært sint flere ganger iløpet av sitt liv, hvor sikre er du på at din nabo, uvenn eller eks-kjæreste ikke vil bruke dette bombesikre systemet på å ta hevn en dag de blir ordentlig forbannet? Hvem skal du fortelle om du blir frastjålet dine unger uten grunn? Media har nemlig ikke lov å utgi informasjonen, og du vil ikke ha lov å gi informasjonen til media. Ikke kan noen i verken det private eller offentlige hjelpe heller, de har ingen lovfestet rett til å gå inn i enkelt-saker som har med barnevernet å gjøre.

Det er sikkert en “one in a million” sjanse for at dette skjer akkurat deg/dine, men folk vinner da i lotto vær eneste dag.

Konklusjon:
Barnevernet er en pengesluk uten sidestykke og ingen har makt til å gå å se etter korrupsjon og maktmisbruk med politi i ryggen, det er rett og slett udemokratisk å ha en offentlig instans med en slik mengde makt og penger på sin side når sjansene er der at skattepenger blir sløst bort og unger blir hentet av en offentlig instans uten god nok grunn, den dagen det skjer, om det ikke har hent allerede, så er hele Norges befolkning skyldige i å frastjele dette/disse barnene de liv de ville hatt med sin biologiske familie (det er akkurat samme grunnen bak hvorfor vi ikke har dødsstraff i Norge, om bare èn uskyldig person blir drept av staten må hele landet etter loven få samme straff).
Jeg sier ikke 100% av barnevernet er korrupt, men det trengs bare èn. Jeg vil faktisk øremerke mine skattepenger med “skal på ingen måte brukes av barnevernet”, bruk heller pengene til å lage bedre foreldre istedenfor å gi ungene til folk som evolusjon har ment ikke skal ha unger (prøverør, go for it, men det er ikke velferdsnasjonalistisk å ta unger fra de med mange for så å gi de til de med ingen).

Har ikke bestemt meg for hvilken instans som burde gjennomgås etter barnevernet enda, men det kommer.

Vist 92 ganger. Følges av 2 personer.
Annonse